08.05 ROEMENIE, Boekarest, Samenwerking bij energiewerk

Naar aanleiding van een vraag over samenwerking: wat doe ik eigenlijk precies tijdens zo’n energiewerk, ook al voel ik me gewoon goed?

‘Zoals we al zeiden, werkt het vaak beter als je gezamenlijk dit energetische werk doet omdat het nogal veel van je eigen fysieke systeem vraagt. Dat betekent dat op het moment dat één persoon zich met zijn bewustzijn in het energetische veld begeeft, iemand anders voor de ankering zorgt. Deze aarding is belangrijk, zodat degene die het veld ingaat weer terug kan keren. Dat is in feite wat je gedaan hebt. Op het moment dat jullie de brug overliepen van Pest naar Boeda werd het veld in werking gesteld en kon Ton zijn werk doen. Op het moment dat jullie over de brug weer terug liepen, heb jij hem er weer uitgehaald en hem teruggeroepen tot de realiteit. Dat was nodig, anders was hij in de negativiteit blijven hangen. Snap je dat het jouw rol was om juist positief en nuchter te blijven, zodat je van daaruit kon handelen? Als jullie beiden waren verdwenen in de negatieve energie, had je er niet meer uit kunnen stappen en was jullie reis niet verder gegaan.

Bij de synagoge was het precies andersom. Daar kon jij het veld in bewegen en de emotie voelen van de pijn die daar is geschied, terwijl Ton juist daarbuiten bleef staan om jou er weer uit terug te roepen. Dus onderschat niet de kracht van samenwerking, waarin je soms verschillende rollen neemt – of je dat nu in tweetallen doet of in een grotere groep – waarin iedereen een aspect vertegenwoordigt van dat hogere bewustzijn; de één meer in de materie, de ander meer in de geest. De één meer in het weten, de ander meer in het doen. De één meer in het spel en de humor, de ander meer in serieusiteit. Al die verschillende aspecten samen zorgen voor een grotere kracht – een groter bewustzijn zo je wil.

Je hoeft dus niet altijd te snappen wat je doet, als je maar jouw rol speelt. Als je maar doet wat jij te doen hebt. En hoe weet je dat? Gewoon door je hart te volgen en te doen wat goed voelt. Dat is eigenlijk het enige wat van je gevraagd wordt: dat je je afstemt op je eigen hart en dat volgt.’

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.